2023 Temettü Tahminleri [Son Liste]

2023 yılında temettü verimi yapması beklenen şirketler ile verecekleri temettülere ilişkin son raporu İş Yatırım açıkladı.

İş Yatırım analistleri tarafından paylaşılan bilgilere göre, 2023 yılında Borsa İstanbul’da birçok şirket temettü dağıtımı yapacak. İş Yatırım ilgili araştırmasında şirketlerin fiyatlarını, temettü verimini ve hisse başına temettü oranını açıkladı. Listede ayrıca şirketlerin temettü dağıtımına ilişkin birçok ek tahmin yer aldı.

İş Yatırım’ın önceki yıllar için hazırladığı tahmin raporları göz önüne alındığında, şirketin bu konuda iyi tahminlerde bulunduğunu belirtmekte yarar var. Dolayısıyla uzun vadeli yatırım yapmak isteyen yatırımcıların 2023 yılı için ilgili tahminler ışığında yatırımlarını yönlendirmesi önerilir. Elbette kendi analiz ve araştırmalarınızı gerçekleştirmeniz mutlaka önerilir.

2023 Temettü Tahminleri Raporu

İş Yatırım’ın hazırladığı rapora göre, 2023 yılında en yüksek temettü verimine Ereğli Demir Çelik ulaşacak. Şirketin önümüzdeki yıl yüzde 22’yi aşkın bir temettü verimi ile nakit temettü dağıtımı yapması bekleniyor. EREGL’i Vestel Beyaz Eşya, Doğuş Otomotiv ve Petkim’in izlemesi beklenmektedir.

Rapor:

temettü tahmin

Share

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir